Alla inlägg under augusti 2012

Av linduz - 19 augusti 2012 12:39

Sov bra i natt, vaknade tidigt kunde inte somna om. Men sen la jag mig i soffan för att titta på tv, då somnade jag snart nog.

Vaknade av telefonen, farmors väninna ringde mig. Ringde henne tidigare för att berätta allt.

Sen var jag & kollade på yngsta brorsdotterns fotbollsträning. :)


Idag känns det bara konstigt, jobbigt & tomt. Har inget & skriva el. säga, ni som läser får helt enkelt stå ut ett tag med mindre roliga inlägg nu en tid.

Skickade kramar till mina kusiner, de miste sin mormor nu. Så man måste tänka på de med, det är lika jobbigt för de som mig. Storebrorsan fick veta allt av mig idag, lillebrorsan (han som bor i Sthlm) fick veta igår kväll, syrran fick veta det igår kväll. & jag antar att yngsta lillebrorsan fick veta det igår kväll.


Tänkte ta mig till farmor idag, & titta. Men jag vill ha någon med mig, men vem vet jag inte.

Funderar att åka till min gudsons mor, hon har fullt av barn hos sig nu, barn är bra & umgås med om man har mist någon nyss. Barnskratt är det bästa jag vet.


Jga har inte skrivit om detta på f.b, för dels för att respektera & för sen är byn full med släktingar, & jag vill inte att alla behöver få veta direkt.

Fick ett inlägg av en vän, det var bara roligt & få. Hon skrev Kram.

Har ju lagt information på instagram, men den har jag inte kopplat till f.b


Vila i frid kära farmor.      

Av linduz - 18 augusti 2012 23:57

   


Fick telefonsamtal av far nu i kväll klockan 22.11 Han berättade att farmor har somnat in i kväll (ja eller igår kväll för nu är klockan efter 00.00) Vi pratade c:a fyra minuter tror jag, jag frågade om vilken tid, han sa runt 21.30


Det känns så overkligt, jag va hos henne på dagen, då när jag kom, så ropade jag "Hej hej, här kommer ..... " (mitt namn), sen gick jag in till henne. Då sträckte hon sig efter min hand & fattade den. Svarade "ja" flera gånger på olika frågor jag ställde. Hon verkade pigg, vilket jag frågade & hon sa "ja". Tio minuter senare blundade hon, men öppnade ögonen & var liksom med.

Sen fixade jag kaffe & donade med annat där hemma, så hon skulle höra att någon var där. Gick in till henne då & då, för att kolla. Men hon blundade el. så kollade hon ut el. kollade hon i taket.
Så jag tyckte hon var pigg, men det var väll sista rycket. Äldre brukar vara piggare sista dagen, för att liksom göra det sista "rycket".

När jag gick så var hon vaken. :)

& nu när jag fick veta av far att hon hade gått bort, så kändes det så skönt att jag fick se henne glad & pigg på eftermiddagen.

Far & hans ena syster (anar det) var dit på kvällen, för jag berättade att jag hade vart där så sa far att han hade sett en lapp som jag skrev. Medans jag var hos farmor så ringde jag till min ena faster, hennes sambo svarade & jag berättade hur farmor var då. Sen träffade jag på min ena kusin, & jag berättade allt för honom, så min andra faster kommer säkert få veta det av honom. Vilket känns skönt för då får de veta hur hon var på eftermiddagen.


På ett sätt jag är glad att hon har vandrat vidare nu, innan det gick längre. Innan hon led för mycket, innan hon fick ont & innan hon fick trycksår. För tre veckor sen gick hon, pratade som vanligt & kunde göra allt själv stort sett. & nu de sista två veckorna har hon inte kunnat gjort något själv, inte kunnat gått, inte kunnat pratat.

Så vi har varit "förberedda" att det kunde gå fort.

Självklart är jag ledsen, kommer säkert sörja henne länge. Hon & jag hade ett speciellt band, jag var det ända barnbarnet som besökte henne mest. Trots att hon hade alla barnbarn utom två i närheten.

Men det är inte mitt bekymmer hur de andra kommer känna sig nu. Vet att jag kommer säkert få höra "Du var så duktig som åkte så mycket hem till henne", "jag ångrar mig nu, för jag inte besökte henne lika mycket som du"... 


Min ena kusin var med in till lasarettet & hälsade på medans farmor var där med min ena faster. Då hade min kusin sagt " Ta hand om ........ (mitt kusinbarn som lämnade oss för snart ett år sen) nu". När kusinen berättade det så sa jag, det var fint sagt & bra, ja de kommer ta hand om varandra nu. Så nu har farmor hittat sitt älskade barnbarns barn & sin älskade make samt vänner.


Farmor blev 92 år, hon har levt ett långt & lyckligt liv. Har varit med så himla mycket, världskrig & andra historiska saker. Jag har hört henne berättat så mycket, jag fick veta hur hon & farfar träffades, det var roligt & intressant. :)


Vi ses i Nangijala kära farmor.   Vila i frid.


På första bilden här över så är det jag & mina alla syskon, & ett syskonbarn & farmor. Det är taget förra sommaren.





Av linduz - 16 augusti 2012 23:08

Tänkte slänga upp lite bloggar som jag följer på mina länkar.

Hojta till om du inte vill vara med! Annars slänger jag upp "dig" på listan, jag har de flesta via bloglovin.


Ha det fint. :)   

Av linduz - 16 augusti 2012 22:41

Just nu känns det jobbigt.

Farmor ligger som ett kollipaket typ. Jag var hem till henne idag, hon tittade lite på mig. Hon kramade min hand, så hon visste att jag var där. Fick i henne lite Nyponsoppa.

Passade på & pyssla lite där, så hon kunde höra (om nu hon fick in det) att det var någon där. Men det var grymt jobbigt & se henne bara ligga.


Sen tänker jag på mina älskade äldsta Guldklimpar, de har det tufft nu. Mycket gråt & besvikelser blir det för de. :(

Skulle helst vilja bara ha de nära mig, så de känner närhet. Hoppas det kommer ordna upp sig mer & mer nu när skolan har satt i gång. Jag hade de i måndags, gjorde roliga saker med de då, så de fick ha en rolig stund med mig. :) Tror att de uppskattade allt vi gjorde, de såg glada ut iaf.


Igår & idag har jag kännt mig nere, som man säger. Orolig inför framtiden. Idag pratade jag med rekryteringen som har hand om timvikaries jobb inom Vård - och Omsorg, medans jag pratade med de, så skrev de på mina handlingar att jag vill veta snart hur det ska bli. Jag förklarade allt som jag ville säga. Så nu hoppas jag att de tar mig på allvar!! Blir tokig om jag måste gå & vara arbetssökande i höst med... :(

I morgon ska jag ringa till en chef som kontaktade mig inför sommaren, ska höra med den om den skulle vilja ha mig som vikarie, men som skrivet det är rekryteringen som bestämmer...


Plugga igen? Nja, om jag måste, men vad? KY - utbildning? Högskola? Inte vet jag, just nu vill jag bara jobba! Nej, jag vill jobba, det har jag inte gjort på riktigt sen ja... 2006...


I morgon ska jag iaf få det trevligt, ska fika med en kär vän som jag inte har träffat på länge! :)

I morgon kväll ska jag till min ena faster & hennes sambo på Kräftskiva! :) Min vän/gudsons mor ska dit samt min far & hans sambo. & hur stämmningen kommer va när jag träffar min far, det vet jag inte. Jag är direkt inte glad på honom. :( Men jag vill inte dra upp allt jag är arg på då, eftersom vi är bortbjudna.

Kommer att gå hem när min gudsons mor går hem, för jag vet hur det kommer bli annars... :(


Nej, ska sova nu. Vill vara pigg när vännen & jag ska ses. :)


 



Av linduz - 14 augusti 2012 14:40


Tydligen hade farmor börjat bli piggare i helgen, så hon hade ätit lite & tagit mot medicinen som hon hade nekat till i fem dagar innan.

Idag kommer hon hem till sig, vilket kommer bli stort problem för henne. Hon har fått Afasi, så nu kan hon inte uttrycka sig helt (det har hon inte kunnat gjort i två veckor) & ta hand om sig själv. Hon bor på ett service hem, & där klarar brukarna sig själva. Men nu måste personalen vara hos henne mer, & den tiden finns inte. För det är ju inte bara farmor som bor där...

Läkarern ville att farmor skulle gå bort hemma. Men nu vet ingen när hon kommer att göra det.

Så nu kommer hon hem & ska ligga som ett vårdpaket i sin säng & inte kunna prata ordentligt & kunna göra det hon vill...

Tack för det läkaren, känns inte så roligt.

Jag hoppas nu att farmor inte kommer leva så länge till, så hon inte ligger där & lider.


Så idag känner jag mig nere. :(


Älskade farmor, 92 år, 93 i höst. Hon har levt ett långt & bra liv. Miste sin make på 80 talet, fick tre barn, jobbat inom vården, gifte sig med bonde, sen levde de på en bondgård med mycket mark & djur.
Min far tog över gården efter de, & nu har min storebror tagit över efter far.


Älskade farmor.   


Av linduz - 14 augusti 2012 14:23

Tjo.

Jag lever ja. Förlåt om jag inte har uppdaterat.

I söndags vaknade jag av ett eko här hemma. :/ Sen märkte jag hur jag mådde senare...


Jo i lörd. hade jag förfest här hemma med sex andra, vi satt här från 16.00 & frammåt, återträffen började 18.30 Så vi hade gott om tid & umgås innan. :) Nittiotals musik spelades & vi pratade om minnen & skrattade. Vi va med om en hel del under låg - mellan & hög stadiet.

Jag satt närmast mot gardinen så ingen skulle få problem med den, men sen blev det ändå att en annan satte sig vid den. & efter ett tag så hörde vi alla dunder & brak... killen råkade slita ner hela gardinstången... ha ha. Fästet som är på väggen slets ner, samt skruvar & pluggar... ha ha.

Vi gick härifrån en stund innan, kom först till festplatsen, fast vi trodde vi var sist. :) Så vi satte oss utanför & pratade vidare, snart nog kom det fler. :)


Efter en stund gick vi in, en tjej höll ett tal, sen satte vi oss till bords. :) Innan vi åt så höll vi en tyst minut för två som har tyvärr lämnat oss för tidigt. :(

Fick Chevréost med välnötter till förrätt, fläskfile med ngn potatis rätt till huvudrätt. & kaffe med en chokladbit till efterrätt. Allt var gott. :)


Vi satte oss & tittade i gamla skolböcker & skoltidningar & annat som vi hade skrivit om.

Dansen styrdes upp med en salig blandning av musik, både 80 - 90 & 2000 tals musik. :)


En låt som kom var denna




Den spelades flitigt på högstadie discona. ;)


Kom hem runt 03.00, gick hem i duggregn med två andra som gav mig sällskap. :)

Av linduz - 10 augusti 2012 16:08

Japp, så nu är jag hemma.

Jobbat klart för denna sommar, vilket känns verkligen tråkigt. Sex veckor kan kännas långt, men jag vet exakt vad man kan göra för att fördriva sex veckor... jo jobba som semestervikarie inom ngt. De veckorna forsar fram som Nigara fallet...

Var & pratade med en som har hand om att anställa vikarier. Ska lämna in ny anmälan (de hade tydligen inte fått min...) Suck! :(


Ska skriva den strax, sen ska jag cykla & köpa blommor, sen blir det att besöka mormor & morfar, de behöver ny blomster till sin plats på kyrkogården.


Ska hinna plocka & städa undan med idag tänkte jag. Så det är väll bäst & sätta fart så jag kan få lite fredagsmys med.

I morgon är det äntligen den dagen som jag har sett i fram i mot sen i januari. =)


Ha det bäst.

Kram


 

Av linduz - 9 augusti 2012 18:24

Nu är jag hemma, eller har varit det ett tag.

Har tvättstugan idag, så nu snurrar tvättmaskinen för fullt. 


Jobbat klart för idag med, bullarna blev godkända, ja av två personal. Brukarna sa inget. :)

Shoppade ett par sandaler på Din Sko, det är skinn. Har de på mig nu, så jag går in de. De är sköna än så länge. :)

De kostade 199 :- på rea, men sen blev jag medlem, fick de då för 150 :-. Taget! :)

Sen shoppade jag ett par mysbyxor & en stickad tröja, men fick en rejäl ångest efter köpet, så i morgon går jag raka vägen till butiken & lämnar tillbaks de efter jobbet. Igentligen får jag ångest efter varje klädköp nästan, men nu blev det bara fel kände jag.


Mötte på min ena faster, frågade henne lite ang. farmor. Hon har inte ätit el. druckigt ngt sen i söndags. Hon har haft dropp, men nu är det borttaget. Båda mina fastrar & min far har sagt ja till det, & även doktorn har sagt ja med. För farmors bästa, hon ligger bara där som ett paket, utan att prata & äta. Då är det inget värdigt liv. & farmor själv skulle inte vilja ha så själv heller. Då är det bättre att hon får vandra vidare, väntar bara på det samtalet nu. Måtte jag inte får det samtalet under lördag, men jag vet att om det skulle ske då, så har jag stöd.


Älskade farmor!   


Hoppas du har det fint.

Kramen




Ovido - Quiz & Flashcards