Alla inlägg den 14 augusti 2012

Av linduz - 14 augusti 2012 14:40


Tydligen hade farmor börjat bli piggare i helgen, så hon hade ätit lite & tagit mot medicinen som hon hade nekat till i fem dagar innan.

Idag kommer hon hem till sig, vilket kommer bli stort problem för henne. Hon har fått Afasi, så nu kan hon inte uttrycka sig helt (det har hon inte kunnat gjort i två veckor) & ta hand om sig själv. Hon bor på ett service hem, & där klarar brukarna sig själva. Men nu måste personalen vara hos henne mer, & den tiden finns inte. För det är ju inte bara farmor som bor där...

Läkarern ville att farmor skulle gå bort hemma. Men nu vet ingen när hon kommer att göra det.

Så nu kommer hon hem & ska ligga som ett vårdpaket i sin säng & inte kunna prata ordentligt & kunna göra det hon vill...

Tack för det läkaren, känns inte så roligt.

Jag hoppas nu att farmor inte kommer leva så länge till, så hon inte ligger där & lider.


Så idag känner jag mig nere. :(


Älskade farmor, 92 år, 93 i höst. Hon har levt ett långt & bra liv. Miste sin make på 80 talet, fick tre barn, jobbat inom vården, gifte sig med bonde, sen levde de på en bondgård med mycket mark & djur.
Min far tog över gården efter de, & nu har min storebror tagit över efter far.


Älskade farmor.   


Av linduz - 14 augusti 2012 14:23

Tjo.

Jag lever ja. Förlåt om jag inte har uppdaterat.

I söndags vaknade jag av ett eko här hemma. :/ Sen märkte jag hur jag mådde senare...


Jo i lörd. hade jag förfest här hemma med sex andra, vi satt här från 16.00 & frammåt, återträffen började 18.30 Så vi hade gott om tid & umgås innan. :) Nittiotals musik spelades & vi pratade om minnen & skrattade. Vi va med om en hel del under låg - mellan & hög stadiet.

Jag satt närmast mot gardinen så ingen skulle få problem med den, men sen blev det ändå att en annan satte sig vid den. & efter ett tag så hörde vi alla dunder & brak... killen råkade slita ner hela gardinstången... ha ha. Fästet som är på väggen slets ner, samt skruvar & pluggar... ha ha.

Vi gick härifrån en stund innan, kom först till festplatsen, fast vi trodde vi var sist. :) Så vi satte oss utanför & pratade vidare, snart nog kom det fler. :)


Efter en stund gick vi in, en tjej höll ett tal, sen satte vi oss till bords. :) Innan vi åt så höll vi en tyst minut för två som har tyvärr lämnat oss för tidigt. :(

Fick Chevréost med välnötter till förrätt, fläskfile med ngn potatis rätt till huvudrätt. & kaffe med en chokladbit till efterrätt. Allt var gott. :)


Vi satte oss & tittade i gamla skolböcker & skoltidningar & annat som vi hade skrivit om.

Dansen styrdes upp med en salig blandning av musik, både 80 - 90 & 2000 tals musik. :)


En låt som kom var denna




Den spelades flitigt på högstadie discona. ;)


Kom hem runt 03.00, gick hem i duggregn med två andra som gav mig sällskap. :)

Ovido - Quiz & Flashcards