Alla inlägg under oktober 2012

Av linduz - 14 oktober 2012 22:46

Tjo.

Här är allt bra men trött & åter trött.


I fredags fixade jag balkongen så den skulle se bra ut. + att alla sommarsaker skulle ner i källaren.

Det är är lite saker kvar på balkongen, men det är sånna saker som får va kvar ett tag till.


Sen tog jag det lugnt, jag ville ta en lugn hemma kväll för igår var jag barnvakt.

Igår städade jag av innan Gudsonen & hans syster skulle komma. Hann fixa Lasangen med, så den var helt klar när de kom. Kändes bra, ett mindre moment.

När de kom så fixade vi lite till kvällens mys. :) De där två barnen är mycket för att mysa. :)

När vi hade ätit klart ville gudsonen spela på datorn, vilket han fick, systern låg & (halvsov) tittade på tv.

Sen hade vi mys. Kollade på en film med de med.


Efter filmen hade de teckningstävling, jag ställde upp skydd i mitten av bordet, sen fick de måla av samma motiv (som jag hade bestämt), sen bestämde jag vem som hade målat mest likt. När det hade gått ungefär en timme, så fick de lägga sig.


Idag vaknade jag (förståss) först, men det var ganska mysigt att gå upp själv & fick en lugn start på denna dag. Stängde till köksdörren lite så de inte skulle väckas. Efter ett tag kom båda upp. Efter frukost fick de sitta & titta på tv för att ta det lungt, gudsonen hade en grå filt på sig, men sen när han lämnade den så hade han sagt att systern inte skulle ta den, men hon hade tagit den. Sen bråkade de om en filt jävel i 15 minuter... efter 10 minuter fick jag tokspel på de & sa åt de på skarpen... Suck bråk om en filt... Runt lunch gick vi ut för att grilla korv, just när kolen hade fått den där perfekta glöden... Ja då kom regnet... Bara att släcka & gå in.

& då när vi skulle in så hade Guldklimp nummer två kommit med. :-) Vilket gudsonen & hans syster blev glada för.


Vi gick upp & jag fixade Korvkiosk för barnen, de fick låtsas pengar & jag fixade maten, sen fick de handla av mig. Det är alltid en uppskattad grej här hemma. :)

Hann ut en stund med efter maten, men då skulle gudsonen & hans syster hem. Men Guldklimpen & jag gick till lekparken.

Sen gick jag & handlade lite, städade av, fick besök sen av en vän. :)

Ja det var min helg det! Lång läning kanske... ;-)


Kram

Av linduz - 12 oktober 2012 12:45

Nu vill jag ha kommentarer på detta inlägg, för jag undrar över en laglig sak, eller om det är olagligt. ;-)


Jo, får man ta fram Vinterjackan redan nu??? jag har höst/vår jackan nu, men funderar stakrt ta fram Vinterjackan.

Gick hem från vänner igår kväll, frös som bara den då... Blä för kylan! Ogillar den.


Denna helg blir lugn, ja alltså från fest & andra tuffa grejer. Ja idag kan jag göra ngt skoj, men då får det vara gratis. I morgon kväll kommer gudsonen & hans syster hit, de ska sova här. & om det är bra väder på söndag, så tänkte jag gå ut & grilla med barnen. Ska höra med storebrorsan om jag får låna äldsta guldklimparna med.


Nä, nu ska jag ta på mig varma kläder & gå ut & städa bort alla sommarsaker på balkongen.

Ha det fint alla läsare.


Kramen

Av linduz - 9 oktober 2012 23:21

Ja så där ja, nu är jag Timanställd inom Vård - och Omsorgen i grannstaden! =) Känns så härligt! Äntligen!! Har väntat på detta ögonblick i flera år.

Jag fick välja var jag ville vikarierna, jag valde fem ställen, två inom LSS- verksamheten, de andra inom äldreomsorgen. Ska även ringa så jag kan vikariera inom Särskolan & Barnomsorgen. :)

Hoppas på mycket jobb nu, så jag slutligen flytta till staden. :) Vore en guldgruva för mig.


Efter intervjun gick jag till Arbetsförmedlingen. Fick en liten överraskning innan jag fick prata med de, träffade en bekant som sa att min handläggare har slutat... Tack för den informationen!! Då vet jag, som tur fick jag träffa min nya handläggare idag. Så jag fick en bild av handläggaren. De belv glada att jag kom in & berättade min nya situation.


Efter A.F besöket gick jag till mina yngsta guldklimpars mormors hem, för de var där med sin mor. :) Tredje guldklimpen är ett barn som behöver lite tid & vänja sig med att man kommer. Båda blev förvånade att jag kom dit, konstigt tänkte de nog. "Va, kommer Faster hit, mormor bor ju här"... efter en stund ville tredje guldklimpen bara sitta bredvid mig & pilla på telefonen kolla på olika saker. Sen när vi kom ut ville han att jag skulle bära honom, för helt plötsligt hade han inga ben sa han... Gulleplutten då. :)

Gjorde lite slängpussar till honom när vi sa hej då. :)


Åkte sen till syrran som fyller år idag, hela 17 år. Hon fick löste & en tekula. Tror hon uppskattade den, men hon får lära sig & dricka te... ha ha. ;-) Klev sen in till gudsonens mor (ja hon bor granne med min syster & hennes mor) fick mat där. :)


Ja, där har du min tisdag! & vilken lyckad dag det blev med. =)

Av linduz - 9 oktober 2012 11:21

Jag undrade varför jag hade en liten magvärk när jag vaknade... Kom på att det är idag jag ska "grillas"... & nu är klumpen större, & större lär den bli senare...

Som tur har jag något roligt & se fram i mot efter intervjun. :)    Ska träffa min svägerska & mina yngsta Guldklimpar! =) Mina fina & älskade guldklimpar, så nu fylls hjärtat på mer. :)   


Dax & fixa ordning sig, så jag hinner med bussen.


Ha en fin dag alla, & du syrran; Grattis på din 17 års dag!!      


Tack Ziska för din kommentar! :)

Av linduz - 7 oktober 2012 22:38

... de hade telepatiska (säger man så?) tankar med mig. Eller känslor.

Ja inte vet jag, i flera veckor ja iaf tre så har jag tänkt & ringa & tjata mer på Rekryteringen som har hand om timvikaries jobb inom vården (i samma stad som jag har jobbat i varje sommar) så de skulle vilja ha mig som vikare.

Men i fredags så måste de ha tänkt på mig eller så har de tänkt på mig att jag måste få ta det lugnt efter allt jobbigt som har hänt. Iaf så ringde de!!! & frågade om jag var fortfarande intresserad av att bli vikarie, jag svarade: Ja, jag är jätteintresserad!! Då sa hon att jag skulle få komma på INTERVJU!!! Jihoo! Så ja, nu på tisdag ska jag till de på intervju!! =) Det verkar som att jag har redan blivit vikarie för de sa att jag måste skriva på papper & få mycket information.

Så håll tummarna för mig på tisdag eftermiddag!! =)


ÄNTLIGEN, fick jag ett roligt besked!!! Har bara fått trista besked de senaste veckorna, så allt har kännt så jobbigt.

Gissa om jag är lycklig!! =)

Av linduz - 7 oktober 2012 22:24

Oj, inte ett inlägg sen torsdags? el. fredags? tja jag kommer ej i håg.


Min fredag var iaf bra, skulle ha fått besök. Men vännen kom med ett mindre bra besked. Men samtidigt med ett bättre förslag. =)

Efter en koll på internetbanken & tågtider så ringde jag upp vännen & sa att 16.13 åker jag härifrån. :)

Ja så det blev så att jag åkte till henne i stället, & sov kvar med. :)

Vi åt hod mat & umgicks, det tiden behövde vi båda. :) Vi hade saknat varandra mycket, så äntligen sågs vi. =)

Igår gick vi på ortens köpcentrum, jag köpte en sil på Lagerhaus, det blev mitt inköp. Tja, om jag inte räknar med mellanmålet på Pressbyrån när jag väntade på tåget.


Kom hem, fixade mat, hemmagjord pizza. :) Hittade vin med hemma, så min kväll blev lyckad. :)

Såg på sista avsnittet av Pluras kök, vilket jag blev ledsen för, för jag tycker verkligen om det programmet. Men Plura återkommer sen, fast från Spanien. :)


Idag fixade jag Tekakor, de blev supergoda! =) Fick receptet av en vän som hade hittat det på en blogg.

Skriver receptet här sen, så du kan baka själv om du vill. :)

Appråpå bakning, så kan jag verkligen rekomendera Arlas app där finns det lätta & bra recept på bröd. =)


& så fick jag ett annat glädjebesked i fredags, men det får ett eget inlägg. ;-) Cliffhanger... ha ha.


Efter bakningen av tekakorna så gick jag hem till mor (ja hon bor här nu i byn igen) sen åkte vi till storebrorsan, sen gick vi hem till byn, c:a 4 km. :) Träffade en vän efter vägen & hennes familj. :)


Nej, dax & skriva det andra inlägget så du inte dör av tristess... ha ha.


Ha en fin måndag! =)

Av linduz - 4 oktober 2012 23:20

Tror på allvarligt att jag har blivit en "höstmänniska", med det menar jag;


1. Lärt mig & tycka om hösten & dens färger & vad som händer.


2. Sitta i soffan med dryck som värmer. Har köpt ett nytt te, Blåbärste, Blåbärslunden heter det, som jag köpte här i byn. :) På Drömvrån. :) Kan rekomendera det.

3. Att kunna vistas ute i vädret oavsett om det är mindre soligt & soligt.


Ja det va nog det. Kommer inte på mer nu.


Idag åkte jag till ena blombutiken här i byn, skulle ha ljung till mormor & morfar samt farmor. Men farmors sten hade inte kommit (och nu är jag osäker om hon kommer att ligga i Asklunden).  Det visar sig. Hittade inga "stenar" som det står Älskade farmor/mormor på, men frågade efter de. Ska ringa nästa vecka & höra, för de skulle träffa en levrantör i morgon.

Sen kom jag på att "det skulle va lite mysigt med lite blommor på balkongen, fast jag tänkte nej".

Köpte en färgad ljung, en orange + en växt till med silver kvistar. Sen tänkte jag att små pumpor skulle va snyggt (fick en bild i huvudet), ja jag hittade pumpor sen, små. Nu väntar allt på balkongen på att få planteras. :) Ska nog göra det i morgon.    


Var lite smart idag, köpte maten som jag ska äta i morgon kväll idag, så jag slipper trängas med alla barnfamiljer som köper fredagsmys. Ska göra Pizza. :) Ska dokumentera det när jag fixar det, så bilder kommer! :)


Får även efterlängtat besök i morgon!! =) Jippi! En vän & hennes två barn kommer & häslar på. :) Det blir nog lekparkshäng. :)   


Hör & häpna, nu ska jag bädda rent i sängen (eller det där lät som jag att jag bäddar rent sällan vilket jag inte gör) men jag menar att jag ska lägga mig efter det. Lägger mig rätt sent nu för tiden.... & det får jag ju lida för dagen efter... Inte bra inte bra!   


Ha det fint!      

Av linduz - 4 oktober 2012 00:01

Ja som du kan se så har jag ändrat lite igen här på bloggen. Ville ha mer "höstligt", la till lite höst färger. Sen tog en bakgrundsbild som jag tog förra hösten. :)


Hojta till om du/ni stör er på något, tänkte främst på rubriken högst upp. Så ändrar jag på det. :)

Sen la jag all information/meny på höger sida nu, blev lite snyggare. :)


Ha det fint i höstmörkret.

Ovido - Quiz & Flashcards