Alla inlägg under juni 2013

Av linduz - 27 juni 2013 09:48

Ville bara skriva ett förvarnade inlägg. Bloggen kommer eka tomt efter inlägg efter denna dag. Kommer att jobba under helgen, jag har appen på telefonen så jag kan skriva inlägg via telefon, men glömmer bort det jämt. :(


Var ledig i går, det var regnets dag, ösregnade flera gånger. Frammåt eftermiddagen slutade det. Idag skulle solen titta fram igen, men än så länge lyser den med sin frånvaro. Kommer väll i e.m :)


I morgon jobbar jag kortdag, ska på kalas i morgon kväll. Min gudsons lillasyster fyller på söndag, men firas i morgon. Min yngsta Guldklimp fyller på söndag med, men blev firad på Midsommaraftonen. För jag visste att jag inte kunde vara med & fira honom.


Nu kan jag våga skriva ut det, jag ska ha semester!! =) Sist jag hade det var 2005. Jag får två veckor semester i år. :) Nu ska jag bara tänka ut vad jag kan fylla de veckorna med. :)


Nä, ska ta & fixa ordning mig. Kvällsjobb väntas!


Ha en bra torsdag!












Ja!

Av linduz - 24 juni 2013 21:30

Hej igen.


Hur var Din Midsommarhelg? :)


Min var fantastisk, jag firade den i Stockholm. Eller rättare skrivet i Huddinge kommun. I samma kommun som min bror & hans familj bor i (de bor inte i Huddinge, utan deras stad tillhör Huddinge). Efter firandet gick vi till deras nya stad som de ska flytta till om ett tag. :) Det var ett trevligt område de ska flytta till.


I lördags tog vi oss in till Gröna Lund! :) Brorsbarnen åkte karuseller. Mor & svägerskan åkte Insane, jag, brorsan & äldsta brorssonen gick i Lustiga Huset.

Om man säger så här; i början & i slutet gick det mindre bra för mig. I mitten av huset gick det bättre. ;)

Jag gallskrek i den roliga trappan, du vet där trappstegen går som en hiss, jag skrek så mycket så de stängde av trappan... ha ha. I slutet får man åka matta nerför en rutchkana, om jag säger så här, på fotot som vi blev med på får man leta efter mig... jag stack ner huvudet i brorsans nacke, skrek som en galning... ha ha.


Det var en rolig upplevelse & gå runt på Gröna Lund (när jag var där sist var 1995) så det var ett bra tag sen.

Hade lite tur med, såg Gry Forssell på avstånd, såg Darin & ett par som var medverkade i förra årets upplaga i Big Brother, Annica & Marcelo.


I går åkte jag & mor hem. Kom hem på eftermiddagen. :) Skönt & få komma hem, fast det är bättre att vara borta. :)

Fick manligt besök med i går. ;) Mer än så tänker jag inte berätta. ;)


Någon gång i vintras fick jag en tränings dvd med tidningen "Må Bra". Har tänkt länge att träna efter den, en träning på tjugo minuter. Nu i kväll tränade jag efter den, uppvärming, ett styrkepass, ett motionspass & strechings pass. Allt det på tjugo minuter. :) Det var var bra & lätt. Man kunde träna lättare & hårdare.

Ska träna efter den fler gånger. :) Ända redskapet man behövde var ett par raggsocker, mer behövde man inte. Ja, jo träningskläder. ;)


Nä, ska ta & läsa lite bloggar, sen blir det att sova.













Av linduz - 21 juni 2013 00:25

... bara önska er




  ... en fin Midsommar helg! Njut!!

 

Du som jobbar; du tjänar de pengar som jag slösar! Den tanken har jag varje storhelg som jag jobbar.

Du som är ledig; ta hand om dig, ta hand om ditt/dina barn.

Du som är ung; det där med sju olika sorters blommor funkar inte... ha ha. Håll i hop med dina vänner.

 

Det var några vettiga ord. ;)

Av linduz - 21 juni 2013 00:10

Äntligen har vi kommit till den högtiden som jag gillar allra mest! Sommaren älskar jag, & som det verkar nu, så får vi värme. :) Härligt!


Jag tänker på de barn som far illa, inte bara med aga. Utan, när de ser sina föräldrar duka upp alkoholhaltiga drycker på bordet nu under denna helg. Endel barn far mer illa av det än aga. Men barnen kanske är tystlåtna för de vet inte vad de ska säga. För de kanske är rädda för att mamman el. pappan ska råka illa ut el. om de själva råka illa ut. Jag fattar inte egentligen varför alholhaltiga drycker ska finnas, för de ställer till många problem.


Så jag skänker en extra tanke till alla barn som lider. <3


Idag såg jag en kändis!! på Konsum i byn, ja faktiskt! En f.d klasskompis till mig (eller vi gick i paralellklass). Han är med i bandet Den Svenska Björnstammen från Norrköping. :) Det var säkert 18 år sen jag såg honom.


Nu är det klart & bestämt var jag ska fira Midsommar. Vad tror du att det blev?! Gissa. ;)





Jo hos min bror i Stockholms trakten. :) Jag känner att jag måste komma härifrån. :) Om du har tur, så lägger jag in bilder här, dock ej på brorsbarnen.


Nä, ska ta & sova, ska upp tidigt. :)










Av linduz - 18 juni 2013 22:45



Oj nu har jag haft mycket tankar. Den ena tog jag bort idag. Den tanken handlade om en lgh. i jobbarstaden. Hade chans att köpa den el. hyra den i andra hand. Men min tanke blev; det är inte värt & köpa el. hyra den i andra hand, för det finns massor av hyresrätter. Det var värt om jobbarstaden vore större.

Samtidigt skrev jag på en grupp på f.b i går om lägenheter, fick napp nästan på en gång om intressanta lägenheter. :)


& så har jag vunnit en grej!! Ja, lilla jag vann ett presentkort!! Hm, nu undrar du varför... Jo, jag gick ju Hitta Formen förra veckan. & de hade tydligen dragit trettio vinnare till, & jag var en av de.

Jag vannpresentkort på Massage, på 400 kronor! Idag kom presentkoret på posten! =)

Det blir att boka en tid efter sommaren. =)


I går blev jag erbjuden semester! Ja, du vet en sån där riktig semester! Det har jag inte haft sen 2005 känns konstigt. Hoppas den blir av, för jag vågar inte hoppas.


& så har jag blivit bjuden på fyra olika Midsommar aktiviteter; Åka till Stockholm till min bror & hans familj, umgås med vänner, umgås med ena kusinen & slutligen vara hos far & hans sambo på fest.

De tre första lockar mig mest, men jag kan inte bestämma mig. Min deadline går ut på torsdag har jag bestämt.


Jag känner inte alls för att fira med far & hans sambo. Orkar inte med fars betende. Jag vill umgås med vänner el. min ena bror.

Far blev jätteirriterad i söndags för jag & storebrorsan kunde inte ge honom ett klart besked. Han blev så tjurig så han åkte hem till sig, kom tillbaka till storebrorsan efter tre timmar... Nä, men när han erbjuder sig & vi vet inte då blir han tjurig. Men när vi vill komma, nä då kan han inte bestämma sig. Orkar inte med honom! Då tappar man liksom lusten att umgås med honom. Det kanske svider lite i hans hjärta att hans barn börjar sätta en gräns...


Nä, ska ta & sova nu. Så jag blir pigg på min nästsista jobbdag, för på torsdag är det min sista jobbdag för denna vecka. Gissa om jag ska njuta på torsdag eftermiddag. Långledig! :) Tycker om mitt jobb, men i bland kan det vara skönt & vara ledig.


Hoppas allt är bra med dig.














Av linduz - 12 juni 2013 22:15

... Nu i kväll gjorde jag det igen! jag gick mitt andra lopp i livet. :)

Gick "Hitta Formen" loppet, fem kilometer. :) Det gick bra, gick med två från jobbet.

Tog cirka en timme för oss & gå. Det brukar ta en timme för mig & gå fem km. Så jag är nöjd. :)

Fick en Goodiebag med lite saker i. :) Stod kvar på prisutdelningen för jag hade skickat in "Hitta Formen" motionskort, så jag hade chansen & vinna olika priser. Men jag & ena jobbarkompisen gav upp efter en stund, så nu får jag skylla mig själv om jag vann. För om man inte var närvarande så fick man ingen vinst.


Angående rubriken, ja tänk om... jag får något sug efter att anmäla mig till olika lopp nu. Det skulle va något va.


Jag måste tala om en grej som betyder mycket för mig.
Jag har alltid varit spruträdd & stickrädd. För c:a två veckor sen frågade en kollega när jag skulle ta delegering för Insulin. Jag svarade "vet inte", men iaf samma dag fick jag delegeringen. & vet du! nu har jag stuckigt flera gånger & jag känner inte obehaget, men det visar sig om jag är stickrädd när jag ska ta något prov sen. För att ge Insulin är inget jobbig grej. Nu kan man ju ge Insulin på olika sätt, har bara gett på ett sätt.

Men iaf så är jag stolt att jag tog beslutet att ta delegeringen. =)


Nä, ha det fint!












Av linduz - 10 juni 2013 23:19

Åh det var så lovely & vara ledig idag. :) Inte för det var jobbigt & jobba helgen. Det gick bra. :) Tycker om min avdelning med mina brukare & kollegor. :)

Ska prata lite med min chef ang. om semester. Känner att jag skulle behöva ha någon vecka ledigt. Har jobbat varje vecka (inte varje dag) sen i oktober. Så det känns i kroppen att jag vill också kunna njuta av den svenska sommaren. Vill kunna se något annat än min hemort & jobbarstaden.


Idag när jag var ledig tog jag med min äldsta Guldklimp (äldsta brorsbarnet) hon & jag åkte till ena grannstaden (den med ett Zoo). Vi shoppade lite (skulle leta efter en jacka) men kom hem med en Hallonröd långklänning som jag tänkte ha på Midsommaraftonen. Om nu vädret tilllåter. :) Guldklimpen hittade en vit & fin klänning till sig med volanger. Den ville hon ha, så hon provade den, & snälla Fastern betalade den. Hon ringde upp pappan & meddelade att han får "pejja" tillbaka till Faster. He he.

Vi hade en mysig dag med sol, regn & åska. Vi lunchade på Mc Donalds (Guldklimpen fick bestämma), sen fikade vi på Waynes Coffe (mitt favorit ställe).

Vi åkte buss in, & tåg hem, så idag fick Guldklimpen åka allt som hon kunde åka. :)


Efter allt så stannade jag till hos mor en stund. Det slutade med att vi tog våra cyklar & cyklade en sväng. Plockade blommor & gjorde fint för Mormor/Morfar & Farmor/Farfar på kyrkogården. Det var ett tag sen jag var dit, tog en lov & kollade till min f.d klasskompis som förlorade sin kamp mot cancern, likaså mitt kusinbarn som också förlorade sin kamp med sin cancer. Samt bekanten som tyvärr omkom i en Jaktolycka. Det såg bra ut hos de, har inte heller varit där på länge.

Det var rättegång för bekanten nyligen, förra veckan meddelades domen för han som sköt honom. Han blev frikänd, så han slipper dom. Men han kommer leva resten av sitt liv med en tragisk händelse. Tänker på honom, det är ju jobbigt för honom med. Tänker på alla familjemedlemmar & släktingar till bekanten, det är jobbigt för de med. De skulle e.v överklaga domen.

Det blev iaf fint för Mormor/Morfar & Farmor/Farfar. Lupiner & Hundkex består buketterna av.


Fick veta i dag en lite rolig grej av min Guldklimp. ;) Jo... min nya svägerska tyckte tydligen att jag var trevlig. Jihoo, jag blev godkänd! :) Ha ha. Hon är godkänd av mig med, ska bli kul & lära känna henne. + hennes son.


Nä, ska ta & lägga mig. Sängen ropar!












Av linduz - 7 juni 2013 09:27

Hade tänkt & skriva ett längre inlägg, men det hinner jag inte. Ska åka med bussen om en timme ungefär, sen blir det jobb hela e.m & kväll.


I alla fall har jag fått klart besked om lägenheten jag var & kollade på. Jag fick inte den. Men men det är bara att jaga vidare.


Igår firade jag våran Nationaldag genom att umgås med familjemedlemmar. Mor klippte storebrorsans häck (ja den som är på gården) jag krattade & klippte bort torra grenar.

Fick träffa min nya svägerska med. En trevlig tjej som bor i ena grannstaden, lite yngre än mig. Hon har ett barn sen tidigare. Jag hade hört endel grejer om henne & brorsan, så jag visste lite. De träffades någon gång kanske i april eller maj månad. De har varsina ringar på vänsterhanden. :) Såg lite roligt & se brorsan med en ring på hans hand, för han har aldrig haft någon ring tidigare.


Ja, det är min jobbhelg som börjar snart. :) Skönt & veta vad man ska göra.


Nä, dags att fixa ordning allt.


Ha en trevlig helg.








Ovido - Quiz & Flashcards